kerstconcert060

Nicoline de Waal-Asberg, moeder van Job en Bram, begon op haar vierde jaar al met vioollessen. Zij had les van Stieneke Voorhoeve-Poot volgens de Suzuki- methode en vervolgde haar vioolstudie bij Ineke Bredenhorst. Al snel  werd zij lid van het Viotta Jeugdorkest o.l.v. Wim Bredenhorst (1944-2001). Wim Bredenhorst is nog steeds een grote inspiratiebron in haar muziekcarri√®re. Op haar vijftiende ging Nicoline contrabas spelen en kreeg les van Arno van der Wiel en Harm-Jan Schwantje. Ze is gaan studeren aan het conservatorium bij  Peter Stotijn en Peter Leerdam. Naast haar studie reisde zij meerdere malen naar Amerika om daar via Suzuki-instituten de fijne kneepjes van het lesgeven te leren voor viool, cello en contrabas. In Europa is Nicoline de eerste Suzuki Bass Teacher en in Nederland nog de enige.
In november 2009 heeft zij in Kopenhagen een succesvol  examen afgelegd bij Virginia Dixon, Haukur Hanneson en Ruben Rivera, en wordt nu zowel in Amerika als in Europa erkend.

kerstconcert065Er zijn nu ook Suzuki Bass docenten in Denemarken, Engeland, Zwitserland, Itali√ę en Frankrijk.In september 2005 heeft Nicoline een groot en succesvol muziekproject opgestart op de Oranjeschool in Scheveningen. Daar krijgen de kinderen uit groep 5 t/m 8 viool of contrabasles onder schooltijd. Vanaf 2007 vormde Nicoline met deze kinderen een strijkersensemble en hiermee ontdekte Nicoline dat een stille droom een grote passie werd; dirigeren.
In 2007 heeft Nicoline haar eigen particuliere muziekschool opgezet; de Suzuki Music School in Rijswijk. Hier kunnen kinderen vanaf vier jaar lessen volgen voor viool, cello of contrabas. In 2008 en 2009 heeft Nicoline in samenwerking met Stichting Welzijn Scheveningen projecten verzorgd op scholen in het kader van de Verlengde Schooldag voor de Brede buurtscholen. Sinds 2010 werkt Nicoline samen met Stichting Welzijn Rijswijk; de zogenoemde Netwerkschool.kerstconcert078

Hiervoor geeft Nicoline vioollessen aan groepen kinderen op basisscholen in Rijswijk. In mei 2011 heeft Nicoline een project verzorgd op de Oostpoortschool in Delft en daar 100 kinderen contrabasles gegeven met een afsluitend concert op het Piccolo Festival. Sinds 2010 is Nicoline verbonden aan het VHJO als docent viool (fiddle kids), cello en contrabas. Sinds 2011 is zij bij het VHJO ook dirigente van het Strijkersensemble.